Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, informujemy, iż w serwowanych przez nas daniach mogą znajdować się śladowe ilości składników (z grup niżej wymienionych) uznanych za substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy.
  9. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  10. Seler i produkty pochodne.
  11. Gorczyca i produkty pochodne.
  12. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.